Image
Höganäs Borgestads anläggning.
Höganäs Borgestads anläggning. Bild: Bjuvs kommun

Bjuvs kommun och Höganäs Borgestad avtalar om markköp

Bygg/Arkitektur Bjuvs kommun och Höganäs Borgestad AB har idag ingått avtal om att kommunen ska köpa företagets mark i centrala Bjuv. I avtalet ingår även att man stöttar företagets flytt till en ny plats i kommunen.
Publicerad den 30 Oktober 2023

Höganäs Borgestad, som är ett centralt företag i Bjuv, har ett fabriksområde som blockerar vidare utveckling av stadskärnan och infrastrukturen. Med anledning av detta så har Bjuvs kommun idag ingått avtal om att köpa företagets mark.

Planerna för området är fortfarande i sin linda men målsättningen är att skapa en urban boendemiljö med koppling till Bjuvs ursprung. Platsens historia och tegelarkitektur ska såväl bevaras som utvecklas och kopplas tills det stationsnära läget.

Höganäs Borgestad AB planerar att bygga en mer avancerad och effektiv produktionsanläggning i kommunen, vilket kommer att bana väg för en mer hållbar produktion. Byggandet av en ny anläggning säkerställer en fortsatt industrinärvaro i kommunen och säkrar framtida sysselsättning för många invånare.

Som en del av avtalet kommer kommunen att ställa en ny tomt till förfogande, fullt reglerad för Höganäs Borgestads ändamål.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige