Image

Bilprovningen flyttar sitt huvudkontor

Uthyrning Vasakronan har ut 1 000 kvadratmeter till Bilprovningen i Kista Entré. Bilprovningen ska ha sitt huvudkontor i lokalerna.
Publicerad den 5 Oktober 2011
Annons
Image

Vasakronans gröna tilläggstjänster och den kommande miljöklassningen av Kista Entré, var avgörande för valet av lokal, enligt Vasakronan.

Bilprovningen hyr 1 000 kvadratmeter i form av en fullständig flexibel kontorslösning. Ingen av medarbetarna kommer att ha en fast arbetsplats, var medarbetarna ska sitta bestäms av arbetsuppgifterna för dagen.

-Jag är imponerad av Bilprovningens beslut att gå från en traditionell rumslösning till flexkontor. Vi som jobbar med fastigheter vet att flexkontor är en effektiv kontorsform som rankas högt av medarbetare. Att ställa höga krav på miljö och hållbarhet visar dessutom på medvetenhet och ansvarstagande. Bilprovningen har fattat ett modernt beslut, säger Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning på Vasakronan.

Ledorden i lokalsökningen har varit hållbarhet, effektivt flexkontor och bra tilläggstjänster.

- Kista Entré uppfyller med råge och till fullo våra syften för ett nytt huvudkontor. Nya arbetssätt kräver nya, miljöklassade lokaler och en smidig hyresvärd där det finns möjlighet att köpa tilläggstjänster som täcker allt man kan tänkas behöva, säger Magnus Ehrenstråhle, verkställande direktör Bilprovningen.

Kontraktet är femårigt och flytten är beräknad till mars 2012.

Colliers förmedlade affären.

- Vi har nu slutfört förhandlingen åt Bilprovningen vilket lett till tecknat kontrakt för deras nya kontor. Det nya kontoret kommer att uppfylla deras behov och önskemål. Bilprovningen är ett intressant bolag och vi ser fram emot att även driva flyttprocessen till de nya lokalerna, säger Thomas Jalde, projektledare på Colliers International.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International på Branschguiden

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av
entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att
öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom
vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra
kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Retail,
Valuation samt Corporate Solutions.
Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordi...

Läs mer om Colliers International på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY