Image

Besqab köper av Niam

Transaktioner Besqab köper byggrätter av Niam i Solna för 120 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Mars 2014
Anette Frumerie. Bild: Pixprovider/David Schmidt
Anette Frumerie.

Byggrätterna gäller kvarteret Charlottenburg i stadsdelen Råsunda på Solnavägen. För fastigheten bedrivs nu arbetet med detaljplan för cirka 110 bostadsrättslägenheter. Befintliga byggnader på platsen kommer att rivas och nya flerfamiljshus byggs där istället. Planen har varit utställd för granskning under hösten 2013 och Besqab planerar för säljstart under våren 2014.

- I och med detta köp förvärvar vi en fastighet med ett mycket attraktivt läge. Husen ligger nära Solna Centrum och kommunikationer, samtidigt som den fina anrika parken ligger intill. säger Johan Westring, chef affärsutveckling och exploatering på Besqab.

- Detta är ett steg i linje med företagets långsiktiga strategi - att utöka vår byggrättsportfölj och vi är glada att ha genomfört den här affären med Niam. Vi tror på Solna, det är en expansiv och spännande kommun där många vill bo och leva, säger Besqabs vd Anette Frumerie.

Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 120 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige