Image

Besqab bygger vårdboende i Uppsala

Bygg/Arkitektur Besqab kommer att uppföra ett vårdboende i den nya stadsdelen Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala. Ersta diakoni blir hyresgäst och vårdgivare. Byggstart planeras till vintern 2019.
Publicerad den 13 November 2018

I Ultuna Trädgårdsstad i södra Uppsala utvecklar Besqab en helt ny stadsdel med omkring 500 nya bostäder. Det nya området kommer att innehålla både flerfamiljhus, småhus, förskola, skola och nu även ett vårdboende. Ett hyresavtal har tecknats med Ersta diakoni som blir vårdgivare för det nya vård- och omsorgsboendet. Boendet kommer att innehålla 69 lägenheter, en välkomnande samlingssal samt en trivsam utemiljö med stor uppvuxen trädgård för både aktivitet och avkoppling.
– Vi är stolta över att vi som samhällsbyggare kan erbjuda en helhet när vi utvecklar nya bostadområden. I Ultuna Trädgårdsstad ska du kunna bo oavsett var i livet du befinner dig, säger Besqabs vd Anette Frumerie.
– Det är roligt att återigen kunna skapa ett vårdboende tillsammans med Ersta diakoni. Vi har redan ett lyckat samarbete i Sarahemmet i Nacka söder om Stockholm, säger Bo Björfors, chef för fastighetsutveckling på Besqab.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY