Image
Bauhaus etaberar sig i Sandbäcken, Umeå.
Bauhaus etaberar sig i Sandbäcken, Umeå. Bild: RED

Bauhaus till Sandbäcken i Umeå

Uthyrning RED har tecknat hyresavtal med byggvarujätten Bauhaus som innebär att kedjan etablerar sig på det nya utvecklingsområdet Sandbäcken i Umeå.
Publicerad den 2 Februari 2021
Annons
Image

Sandbäckens handelsområde har tagits fram i samarbete med kommunen och RED. Exploateringen av handelsområdet omfattar totalt 17 000 kvadratmeter handelsyta och kommer rymma ytterligare två större handelslokaler. Fastigheten har bra tillgänglighet och ligger strategiskt placerad med exponering mot Ersbodavägen. Byggnationen beräknas ta 18 månader och varuhuset öppnar under hösten 2022.

– Vi har länge velat expandera norröver i Sverige och är nu mycket glada att vi hittat en optimal handelsplats för Bauhaus kunder i Umeåområdet. Ungefär 150 personer kommer att anställas lokalt vilket känns som ett bra besked att kunna ge i dessa oroliga tider, kommenterar Bauhaus marknadsdirektör Johan Saxne.

– På RED är vi stolta över att återigen ges förtroende att uppföra ännu ett Bauhausvaruhus av denna kaliber, något som visar på en utmärkt affärsrelation till vår Hyresgäst och som framför allt understryker vår kompetens inom vårt segment. Vi kan konstatera att vårt goda samarbete med Umeå kommun har burit frukt och det känns oerhört stimulerande att i dessa tider kunna leverera och skapa en plattform för långsiktiga arbetstillfällen, säger Ronald Rico, vd på RED.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige