Image

Bastman går vidare

Karriär Henrik Bastman lämnar Axa Real Estate, där han var nordisk chef och blir transaktionschef på ett fastighetsfondbolag.
Publicerad den 3 September 2015
Henrik Bastman. Bild: Genesta
Henrik Bastman.

Henrik Bastman blir ny transaktionschef på Genesta. Han kommer närmast från Axa Real Estate där han var nordisk chef. Han har tidigare bland annat varit retailchef på JLL.

Henrik Bastman kommer att ansvara för förvärv och försäljningar på alla Genestas marknader. Han blir också director i Genesta och medlem av ledningsgruppen. Han tillträder tjänsten den 26 oktober.

- Vi är mycket glada att ha rekryterat en så kompentent och välmeriterad kraft som Henrik att leda vår transaktionsverksamhet. Han tillför värdefull kunskap och erfarenhet. Henrik har varit aktiv i alla de marknader där vi investerar och har lett team tidigare, säger David Neil, vd för Genesta.

- Rekryteringen är en del av vår målmedvetna satsning att bygga den bästa institutionella plattformen för fastighetsinvesteringar i Norden.

I början av sommaren gjordes första stängningen av fonden Genesta Nordic Real Estate II med cirka 165 miljoner euro. Genesta avser totalt resa 350 till 400 miljoner euro. Fonden har gjort sina första förvärv i Helsingfors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige