S:t Erik Markutveckling AB ägs av Stockholms stad och är ett dotterbolag inom koncernen Stockholms Stadshus AB.
Beståndet omfattar kommersiella fastigheter om sammanlagt 150 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i volymhandelsområdet i Ulvsunda, före detta ”Prippsbryggeriet” med butiker, restauranger och kontor där Citygross, Decathlon, Bauhaus samt Carlsberg Sverige är några av de tongivande hyresgästerna samt Slakthusområdet, där fastighetsbeståndet utgörs av ett antal kontorshus, industribebyggelse och lagerfastigheter, vilka ingår i utvecklingsplanerna för Vision Söderstaden 2030.
- Vi har under 2011 rekryterat medarbetare med stor erfarenhet av retail i Basale. Handeln i fastigheten i Ulvsunda omsätter runt en miljard kronor på ett fåtal enheter och vi har ambitionen att tillsammans med ägaren skapa ännu bättre förutsättningar för befintliga och framtida hyresgäster i fastigheten, säger Jimmy Axdorff, vd i Basale.
Basale fick uppdraget efter att ha vunnit en offentlig upphandling och uppdraget omfattar ekonomisk, teknisk och administrativ förvaltning samt drift och uthyrning. Basale, som anställde 18 nya medarbetare under 2011, kommer nu att se över behovet av ännu fler rekryteringar.
- Med det här uppdraget tar Basale ytterligare ett steg in i Sverige och visar att vi är ett nytt starkt alternativ på den svenska marknaden, säger Christian Thorén, affärsutvecklingschef på Basale
S:t Erik markutveckling förvärvade fastigheten i Ulvsunda redan 2004 och fastigheterna i Slakthusområdet har förvärvats under de tre senaste åren. I och med upphandlingen konsolideras förvaltningen av de olika förvärven.
- Vi har genomfört upphandlingen med Fasticon som rådgivare och ser nu fram mot samarbetet med Basale i förvaltning och utveckling av våra fastigheter, säger Marie Wallhammar, vd på S:t Erik Markutveckling.
Sverige Uthyrningschef på Croisette, matinfluencer med nära 130 000 följare och författare är tre delar i det som beskriver Jennifer Eriksson. Hon berättar för Fastighetssverige vad hon lärt sig av att bolla de delarna samtidigt, vilka fenomen hon noterar på uthyrningsmarknaden nu och känslorna inför att den andra kokboken nu är på väg mot bokhyllorna. Samt vad hon skulle bjuda på till en person hon imponeras av i branschen och ett recept som hon också delar till Fastighetssveriges läsare.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.