Image

Basale får 150 000 kvadratmeter-uppdrag

Bolag Basale har fått i uppdrag att förvalta 150 000 kvadratmeter handel, kontor och industrifastigheter åt S:t Erik Markutveckling AB.
Publicerad den 27 April 2012
Jimmy Axdorff. Bild: Basale. Bild: Basale
Jimmy Axdorff. Bild: Basale. Christian Thorén. Bild: Basale. Bild: Basale
Christian Thorén. Bild: Basale.

S:t Erik Markutveckling AB ägs av Stockholms stad och är ett dotterbolag inom koncernen Stockholms Stadshus AB.

Beståndet omfattar kommersiella fastigheter om sammanlagt 150 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i volymhandelsområdet i Ulvsunda, före detta ”Prippsbryggeriet” med butiker, restauranger och kontor där Citygross, Decathlon, Bauhaus samt Carlsberg Sverige är några av de tongivande hyresgästerna samt Slakthusområdet, där fastighetsbeståndet utgörs av ett antal kontorshus, industribebyggelse och lagerfastigheter, vilka ingår i utvecklingsplanerna för Vision Söderstaden 2030.

- Vi har under 2011 rekryterat medarbetare med stor erfarenhet av retail i Basale. Handeln i fastigheten i Ulvsunda omsätter runt en miljard kronor på ett fåtal enheter och vi har ambitionen att tillsammans med ägaren skapa ännu bättre förutsättningar för befintliga och framtida hyresgäster i fastigheten, säger Jimmy Axdorff, vd i Basale.

Basale fick uppdraget efter att ha vunnit en offentlig upphandling och uppdraget omfattar ekonomisk, teknisk och administrativ förvaltning samt drift och uthyrning. Basale, som anställde 18 nya medarbetare under 2011, kommer nu att se över behovet av ännu fler rekryteringar.

- Med det här uppdraget tar Basale ytterligare ett steg in i Sverige och visar att vi är ett nytt starkt alternativ på den svenska marknaden, säger Christian Thorén, affärsutvecklingschef på Basale

S:t Erik markutveckling förvärvade fastigheten i Ulvsunda redan 2004 och fastigheterna i Slakthusområdet har förvärvats under de tre senaste åren. I och med upphandlingen konsolideras förvaltningen av de olika förvärven.

- Vi har genomfört upphandlingen med Fasticon som rådgivare och ser nu fram mot samarbetet med Basale i förvaltning och utveckling av våra fastigheter, säger Marie Wallhammar, vd på S:t Erik Markutveckling.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige