Image
Sparbanken Rekarne säljer sitt huvudkontor.
Sparbanken Rekarne säljer sitt huvudkontor. Bild: Croisette

Bankaffär i Eskilstuna

Transaktioner Som ett led i målsättningen att fokusera på sin kärnverksamhet säljer Sparbanken Rekarne sina fastigheter i centrala Eskilstuna. Köpare är Husherren, ägt av familjen Carlsson.
Publicerad den 12 Juli 2021

Banken kommer att finnas kvar i samma lokaler men nu som hyresgäster. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 92,5 miljoner kronor.

Croisette Real Estate Partner var säljrådgivare till Sparbanken Rekarne. Köpare till fastigheterna, Vipan 18 & 19, är Husherren Fastigheter AB, ett familjeföretag som startades 1991 av Leif Carlsson. Idag är det andra generationen Carlsson som driver företaget vidare med Magnus Carlsson som vd.

– Vi är övertygade om att vi i Husherren Fastigheter AB hittat en ansvarsfull och långsiktig ägare som kommer förvalta vårt huvudkontor väl. Det känns extra roligt att de väljer att köpa våra fastigheter som ett första insteg på fastighetsmarknaden i centrala Eskilstuna. Det visar att de, precis som vi tror på Eskilstuna som marknad och vi önskar dem lycka till med fortsatta investeringar, Sparbanken Rekarnes vd, Annika Helg.

– Vi tackar Sparbanken Rekarne för förtroendet att få förmedla deras fina och välskötta huvudkontor. Vi är nöjda med försäljningsprocessen där det varit ett stort intresse från både lokala, regionala och nationella investerare vilket är ett bevis på att Eskilstuna är en stark geografisk marknad, säger David Almqvist, Co-head of Transactions, Croisette Real Estate Partner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige