Image

Baltic Horizon köper av CA i centrala Tallinn

Transaktioner Baltic Horizon planerar att köpa köpcentret Postimaja i Tallinn för motsvarande 337 miljoner kronor. Säljer gör CA Fastigheter.
Publicerad den 3 Januari 2018
Postimaja i Tallinn. Bild: Baltic Horizon
Postimaja i Tallinn.

Köpcentret ligger i centrala Tallinn precis intill Coca Cola Plaza som är Estlands största kombinerade bio- och handelskomplex. Coca Cola plaza tillhör redan fondens portfolio och Baltic Horizon håller för närvarande på att renovera området kring Coca Cola plaza med mål att öka den uthyrbara ytan och förbättra sammankopplingen mellan Coca Cola plaza och Postimaja.

Köpcentret Postimaja har befintliga hyresgäster som Rimi, H&M, New Yorker, estniska posten och MyFitness och total uthyrningsbar yta är 9 141 kvadratmeter. 

– Försäljningen är i linje med vår strategi att utveckla fastigheter och därefter antingen långsiktigt lägga i egen portfölj eller sälja. I detta fall har vi valt att sälja trots att fastigheten har absolut bästa läge i Tallinn och därmed sannolikt en fortsatt värdetillväxt, säger CA Fastigheters vd Johan Damne.

Affären är beroende av godkännande från det estländska konkurrensverket och i samband med affären har CA i Estland AB, ett företag som tillhör säljaren, förbundit sig att anskaffa fondandelar till en summa av 2,35 miljoner Euro, 23 miljoner kronor, i Baltic Horizon, som en del av transaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY