Image
Balder och Stockholms Travsällskap i nytt samarbete kring utvecklingen av Solvallastaden.
Balder och Stockholms Travsällskap i nytt samarbete kring utvecklingen av Solvallastaden. Bild: White och ETTELVA Arkitekter

Balder upp i spets – bildar JV kring utvecklingen av Solvallastaden

Bolag Balder och Stockholms Travsällskap startar joint venture-bolag med avsikt att utveckla ytterligare tre kvarter och 500 bostäder i Solvallastaden.
Publicerad den 16 Juni 2022

2018 förvärvade Balder cirka 83 000 kvadratmeter byggrätter i utvecklingsområdet Solvallastaden. Nu stärker bolaget sin position genom att tillsammans med Stockholms Travsällskap förvärva ytterligare cirka 50 000 kvadratmeter för boende och kommersiell service. Sammantaget har fastighetsbolaget Balder byggplaner för nio kvarter med runt 1 300 bostäder och lokaler för såväl handel som service.
– För Balder är den nya affären en naturlig utveckling av vår satsning i Solvallastaden och Stockholm. Vi uppskattar det fina samarbetet med travsällskapet och Stockholms stad och ser fram emot att förverkliga planerna tillsammans. Det är vår gemensamma ambition att ta tillvara på Solvallastadens unika förutsättningar och skapa en levande och attraktiv stadsdel, säger Erik Selin, vd på Balder.

De nyförvärvade byggrätterna kommer att utvecklas i ett joint venture mellan Balder och Stockholms travsällskap. När detaljplanen är klar överlåts travsällskapets projektdel till Balder som kommer att äga och driva det vidare. Stockholms stad beräknar starta planarbetet i slutet av 2022 vilket då skulle innebära en första byggstart under senare delen av 2025 och inflyttning för de första boende i slutet av 2027.
– Vi är jätteglada för affären med Balder och ser fram emot ett långt och fint samarbete. Överenskommelsen gör det inte bara möjligt att utveckla Solvallastaden utan också Solvalla Arena. Balder är ett stabilt och drivet bolag som vi gärna involverar även i moderniseringen av vår ikoniska arena, säger Anders Holmgren, styrelseordförande i Stockholms Travsällskap.

Solvallastaden är ett betydande stadsutvecklingsprojekt som initierats av Stockholms stad och Stockholms Travsällskap. Totalt kommer där att byggas cirka 2 200 bostäder och bland annat en ny F-9 skola, kontorshus, handelslokaler och hotell. Invid Solvallastadens framtida torg kommer dessutom en hållplats på Tvärbanans Kistagren att finnas.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige