Image
Bild: Axel Ohlsson

Balder sätter upp egen förvaltningsorganisation i Finland

Bolag Under hösten startar Fastighets AB Balder en egen förvaltningsorganisation i Finland. Detta för att mer effektivt och sammanhållet förvalta bolagets helägda fastigheter tillsammans med fastigheterna som ägs genom Serena Properties AB. Juha Lehtonen har utsetts till vd för Balder Finland och påbörjar nu arbetet med att bygga den nya organisationen.
Publicerad den 24 Maj 2023

Balders ägande av fastigheter i Finland har ökat stegvis under åren och då bolaget sedan oktober 2021 äger 99 procent av Serena Properties bedömer Balder att det är mer effektivt att ha en sammanhållen förvaltning.
– En viktig del av Balders själ och hjärta är att sköta förvaltningen i egen regi för att på ett bättre sätt möta hyresgästernas behov. Att vi nu har förutsättningarna att bygga upp en egen förvaltningsorganisation även i Finland är mycket glädjande, säger Sharam Rahi, vice vd på Balder.

Fastighetsbeståndet i Finland som Balder kommer förvalta i egen regi består av 66 kommersiella fastigheter inom segmenten handel, kontor och hotell.

Arbetet med att skapa den nya förvaltningsorganisationen har påbörjats och Juha Lehtonen har utsetts till vd för Balder Finland. Juha Lehtonen har sedan 2014, genom eget bolag, skött Balders bestånd i Finland och är väl förtrogen med Balders affärsidé och de sedan tidigare helägda fastigheterna. Juha Lehtonen kommer även fortsatt arbeta med åtaganden i det egna bolaget Bridge Properties Oy.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige