Image
Bild: Axel Ohlsson

Balder sätter upp egen förvaltningsorganisation i Finland

Bolag Under hösten startar Fastighets AB Balder en egen förvaltningsorganisation i Finland. Detta för att mer effektivt och sammanhållet förvalta bolagets helägda fastigheter tillsammans med fastigheterna som ägs genom Serena Properties AB. Juha Lehtonen har utsetts till vd för Balder Finland och påbörjar nu arbetet med att bygga den nya organisationen.
Publicerad den 24 Maj 2023

Balders ägande av fastigheter i Finland har ökat stegvis under åren och då bolaget sedan oktober 2021 äger 99 procent av Serena Properties bedömer Balder att det är mer effektivt att ha en sammanhållen förvaltning.
– En viktig del av Balders själ och hjärta är att sköta förvaltningen i egen regi för att på ett bättre sätt möta hyresgästernas behov. Att vi nu har förutsättningarna att bygga upp en egen förvaltningsorganisation även i Finland är mycket glädjande, säger Sharam Rahi, vice vd på Balder.

Fastighetsbeståndet i Finland som Balder kommer förvalta i egen regi består av 66 kommersiella fastigheter inom segmenten handel, kontor och hotell.

Arbetet med att skapa den nya förvaltningsorganisationen har påbörjats och Juha Lehtonen har utsetts till vd för Balder Finland. Juha Lehtonen har sedan 2014, genom eget bolag, skött Balders bestånd i Finland och är väl förtrogen med Balders affärsidé och de sedan tidigare helägda fastigheterna. Juha Lehtonen kommer även fortsatt arbeta med åtaganden i det egna bolaget Bridge Properties Oy.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige