Image

Balder säljer sina Amasten-aktier

Bolag D Carnegie köper samtliga Balders aktier i Amasten, tio miljoner stamaktier, motsvarande 6,7 procent av kapitalet.
Publicerad den 7 Juni 2016
Ulf Nilsson. Bild: D Carnegie
Ulf Nilsson.

Affären har skett utanför marknaden.

Balder fick aktierna som dellikvid i försäljningen av beståndet i Finspång sommaren 2014.

- Vi tror på Amastens strategi med en nisch mot bostäder på mellanstora orter i direkt anslutning till residens- och universitetsstäder. Den konkurrerar inte heller med D Carnegies befintliga fastighetsinnehav med fokus på bostäder i och på pendlingsavstånd till Stockholm. 90 procent av Amastens bestånd ligger däremot inom en timmes radie från universitets- och högskolestäder. Pendling och flexibelt arbete är något som blir en alltmer naturlig del av människors vardag och då kan såväl D Carnegie som Amasten bidra till väl fungerande arbets- och bostadsmarknader, säger Ulf Nilsson, vd för Carnegie.

- Det kan också finnas samarbetsfördelar inom inköp och renovering. Vi har imponerats över Amastens ambitiösa mål och snabba utveckling, något vi har för avsikt att aktivt bidra till framöver.

- Vi välkomnar D Carnegies engagemang i Amasten och ser fram emot att dra nytta av deras kompetens. D Carnegie har gedigen erfarenhet av att förvalta och förädla av fastigheter och har samtidigt kunnat bibehålla en tydlig tillväxtagenda. Deras erfarenheter och kunskaper kommer underlätta Amastens ambition att nå de uppsatta målen om en fördubbling av portföljen de närmaste tre åren och en notering på Nasdaqs huvudlista under 2017, säger David Dahlgren, vd Amasten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige