Image
Kvalitenas prestigefastighet på Strandvägen 5 i Stockholm.
Kvalitenas prestigefastighet på Strandvägen 5 i Stockholm. Bild: Kvalitena

Balder-bolag köper av konkurshotade Kvalitena

Transaktioner Kvalitena har per idag frånträtt 49,9 procent av aktierna i Hedvig Eleonora Holding AB, bolaget som äger fyra fastigheter på Östermalm i Stockholms innerstad om cirka 11 000 kvadratmeter. Köpare är Tulia AB som ägs av Balder och André Åkerlund AB.
Publicerad den 12 Mars 2024

I portföljen ingår fastigheterna Strandvägen 5A, Kaptensgatan 13/Skeppargatan 10, Jungfrugatan 7B och Grevgatan 27.

Genom transaktionen får Hedvig Eleonora Holding in en stark delägare och Kvalitena frigör kapital skriver bolaget i ett pressmeddelande. Detta utgör ett steg i den plan Kvalitena har utarbetat för att så snart som möjligt avbetala Kvalitenas utestående obligation och andra krediter skriver bolaget vidare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige