Image

Badkarsfabrik i Gustavsberg blir skolfastighet

Uthyrning Sveafastigheter Fund II har genomfört en omstrukturering av Badkarsfabriken i Gustavsberg, från industri till skolfastighet. Under de senaste två åren har Sveafastigheter tecknat hyresavtal i fastigheten om 14 000 kvm, varav drygt 10 000 kvadratmeter avser nyuthyrningar.
Publicerad den 21 April 2015

Den gamla badkarsfabriken har genomgått en omstrukturering där byggnaden har anpassats efter de nya verksamheterna. Det kommunala Gustavsbergs gymnasium (G2) och friskolan Värmdö Tekniska Gymnasium (VTG) innehar tillsammans drygt hälften av fastighetens yta.

- VTG har över 20 års erfarenhet av att utbilda skickliga hantverkare genom skräddarsydda utbildningar. Genom samarbetet med Sveafastigheter kan vi nu även erbjuda våra elever en skräddarsydd utbildningsmiljö i nya fina lokaler i en dynamisk del av Gustavsberg, säger Anne Söderström som är rektor på Värmdö Tekniska Gymnasium.

Gustavsberg i Värmdö kommun genomgår en expansiv utvecklingsfas som bland annat innebär att Gustavsbergs gamla fabriksområde för produktion av sanitetsporslin omvandlas till ett attraktivt bostadsområde i kulturhistorisk miljö, med plats för rekreation och upplevelser.

2 400 nya bostäder planeras inom Gustavsberg, varav 1 500 bostäder inom Porslinskvarteren som det gamla fabriksområdet nu kallas. Det stora antalet nybyggda bostäder medför en ökad efterfrågan på skolor och utbildningsplatser.

- Vi är glada över att aktivt kunna bidra till utvecklingen av området genom att medverka till ett större antal utbildningsplatser. Sveafastigheter har tillsammans med PoE Fastighetspartner arbetat strukturerat med uthyrningen i fastigheten, vilket har visat sig mycket lyckosamt då fastigheten nu är i det närmaste fullt uthyrd, säger Eric Bergström på Sveafastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige