Image

Badkarsfabrik i Gustavsberg blir skolfastighet

Uthyrning Sveafastigheter Fund II har genomfört en omstrukturering av Badkarsfabriken i Gustavsberg, från industri till skolfastighet. Under de senaste två åren har Sveafastigheter tecknat hyresavtal i fastigheten om 14 000 kvm, varav drygt 10 000 kvadratmeter avser nyuthyrningar.
Publicerad den 21 April 2015

Den gamla badkarsfabriken har genomgått en omstrukturering där byggnaden har anpassats efter de nya verksamheterna. Det kommunala Gustavsbergs gymnasium (G2) och friskolan Värmdö Tekniska Gymnasium (VTG) innehar tillsammans drygt hälften av fastighetens yta.

- VTG har över 20 års erfarenhet av att utbilda skickliga hantverkare genom skräddarsydda utbildningar. Genom samarbetet med Sveafastigheter kan vi nu även erbjuda våra elever en skräddarsydd utbildningsmiljö i nya fina lokaler i en dynamisk del av Gustavsberg, säger Anne Söderström som är rektor på Värmdö Tekniska Gymnasium.

Gustavsberg i Värmdö kommun genomgår en expansiv utvecklingsfas som bland annat innebär att Gustavsbergs gamla fabriksområde för produktion av sanitetsporslin omvandlas till ett attraktivt bostadsområde i kulturhistorisk miljö, med plats för rekreation och upplevelser.

2 400 nya bostäder planeras inom Gustavsberg, varav 1 500 bostäder inom Porslinskvarteren som det gamla fabriksområdet nu kallas. Det stora antalet nybyggda bostäder medför en ökad efterfrågan på skolor och utbildningsplatser.

- Vi är glada över att aktivt kunna bidra till utvecklingen av området genom att medverka till ett större antal utbildningsplatser. Sveafastigheter har tillsammans med PoE Fastighetspartner arbetat strukturerat med uthyrningen i fastigheten, vilket har visat sig mycket lyckosamt då fastigheten nu är i det närmaste fullt uthyrd, säger Eric Bergström på Sveafastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige