Image

Axdorff lämnar Basale

Karriär Jimmy Axdorff lämnar vid årsskiftet vd-posten på Basale. Anledningen är att hans fru fått ett toppjobb i Schweiz.
Publicerad den 12 November 2012
Jimmy Axdorff. Bild: Basale. Bild: Basale
Jimmy Axdorff. Bild: Basale.

Jimmy Axdorff lämnar sitt uppdrag som vd för Basale för att flytta till Schweiz med sin familj, där hans fru fått ett toppjobb. Jimmy Axdorff lämnar bolaget till årsskiftet 2012/2013 och kommer under återstående period leta efter en lämplig ersättare att fortsätta utveckla bolaget mot uppsatta mål, att bli ett av Sveriges ledande förvaltningsbolag.

- Jimmy har gjort ett fantastiskt jobb med Basale under de två år han har lett företaget. Organisationen har gått från 12 till 30 anställda och omsättningen kommer att dubbleras i och med 2013 års budget. Vi har en bra plattform att fortsätta bygga verksamheten från, säger Hilmar Auran, CEO Basale AS, ägare till Basale Sverige.

- Min fru har fått sitt drömjobb och då tog vi beslut inom familjen att flytta till Schweiz, de har redan flyttat ner och nu kommer jag att ansluta till dem. Det känns lite synd att lämna mitt uppdrag i förtid men jag har otroligt stor tilltro till befintlig organisation och ledningsgrupp. De kommer att förvalta Basales gemensamma värderingar. Det känns bra att jag har fått styrelsens förtroende att leta fram lämpliga kandidater som ersättare, det borgar för kontinuitet av ledarskapet, säger Jimmy Axdorff.

Vid ett eventuellt glapp mellan avgående och tillträdande vd kommer nuvarande affärsutvecklingschef Christian Thorén att kliva in i rollen som tillförordnad vd.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige