Image

Averborg lämnar AL – går till konsultbolag

Karriär Micael Averborg har rekryterats till posten som ansvarig för transaktioner på Catella Corporate Finance i Stockholm. Han har arbetat för Atrium Ljungberg de senaste 16 åren, senast som chef för transaktion och etablering.
Publicerad den 10 Augusti 2016
Micael Averborg. Bild: Peter Jävert
Micael Averborg.

- Vi är väldigt glada över att kunna presentera Micael som ska bli ansvarig för vår transaktionsverksamhet. Han är en mycket senior person som med sin mångåriga erfarenhet från fastighetsmarknaderna i våra större städer kommer kunna bidra såväl i genomförandet av komplexa transaktioner som i relationsbyggandet med våra kunder, säger Robert Fonovich, chef för Catellas svenska Corporate Finance.

Micael Averborg har en mycket bred erfarenhet från fastighetssektorn och har under de senaste åren arbetat främst med transaktioner och affärsutveckling, men tidigare även med både uthyrning och förvaltningsfrågor. Han tillträder tjänsten som ansvarig för transaktioner på Catella den 1 oktober.

- Jag ser fram emot och är stolt över att få möjlighet att bidra med min kompetens på Catella. Catella har en stark position på fastighetsmarknaden i Sverige och det känns väldigt spännande och roligt att både få vara med ytterligare stärka transaktionsverksamheten och bygga en mer integrerad nordisk Corporate Finance, säger Micael Averborg, blivande chef för transaktioner på Catellas Corporate Finance.

Han lämnar Atrium Ljungberg senast den 15 september och arbetet med att utse en efterträdare har påbörjats.

- Micael har under många år bidragit till Atrium Ljungbergs utveckling och framgång. Vi önskar honom stort lycka till i sin nya roll, säger Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs.

FAKTA/ Inom Corporate Finance erbjuder Catella transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv till nationella och internationella investerare i Europa, med inriktning mot komplexa transaktioner. Catella erbjuder också marknadsanalys och strategisk rådgivning samt rådgivning avseende finansiering till företag inom fastighetssektorn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige