Image
Avensia öppnar kontor i en tredje Wihlborgsfastighet, den här gången i Malmö.
Avensia öppnar kontor i en tredje Wihlborgsfastighet, den här gången i Malmö. Bild: Alexander Olivera

Avensia öppnar kontor i en tredje Wihlborgsfastighet

Uthyrning Avensia är idag hyresgäst till Wihlborgs i både Lund och Helsingborg. När IT-bolaget nu öppnar kontor i Malmö city är det i Massive Entertainments tidigare lokaler i Sparven 15 på Drottninggatan. Avtalet omfattar cirka 700 kvadratmeter med inflyttning den 1 september 2022.
Publicerad den 30 Mars 2022

Avensia, som är ett expertbolag inom modern handel med huvudkontor i Wihlborgs fastighet Posthornet 1 i centrala Lund, har vuxit snabbt de senaste åren. Numera finns bolaget bland annat i Helsingborg, Stockholm, Oslo och London.

Syftet med att etablera ett kontor i Malmö är framför allt för att få bättre förutsättningar att rekrytera nya medarbetare, samt att förenkla för de runt 40 medarbetare som bor i Malmö med omnejd redan idag.
– Vi är inne i en stark tillväxtfas och det nya Malmökontoret kommer att bli en viktig hub för både befintliga och nya kollegor. Tillsammans med Wihlborgs passar vi även på att anpassa kontoret till det hybridarbete våra medarbetare eftersträvar i framtiden. Kontoret kommer att utformas som mötesplats för samarbete och sociala aktiviteter snarare än traditionellt kontorslandskap, säger Åsa Afshari, global HR-chef på Avensia.

– Det är en ynnest att få följa Avensias utveckling på alla svenska orter där vi har verksamhet. Sparven 15 är en anrik fastighet som vi renoverat med stor varsamhet och uppdaterat med modern och klimatsmart teknik, ventilation och kyla, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Sparven 15 omfattar totalt 20 000 kvadratmeter fördelat på flera byggnader. I den byggnad som Avensia nu flyttar in i huserade tidigare spelutvecklingsföretaget Massive Entertainment. I fastigheten är även Fortnox och Advokatfirman Wåhlin hyresgäster.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige