Image

Atrium Ljungberg skapar nya kontorsytor i Gränby

Bygg/Arkitektur Just nu byggs kontorsytor om 3 000 kvadratmeter med planerad inflyttning 2018 i Gränbystaden, Uppsala. Ytterligare 7 000 kvadratmeter kontorsyta planeras.
Publicerad den 21 November 2016
Just nu byggs 3 000 kvadratmeter kontorsyta i Gränbystaden. Bild: Atrium Ljungberg
Just nu byggs 3 000 kvadratmeter kontorsyta i Gränbystaden.

– Fler attraktiva kontor behövs i Uppsala för att locka hit fler företag och för att Uppsalas näringsliv ska fortsätta att blomstra. Om vi kan erbjuda fler attraktiva arbetsmiljöer hoppas vi att fler väljer att förlägga sina kontor i Uppsala, säger Ingrid Anderbjörk, chef Näringsliv och omvärld, Uppsala kommun.

Gränbystadens kontorsytor kommer att ligga på plan 2 i de tre nya husen vid södra entrén till gallerian. Dessa beräknas vara klara för inflyttning under 2018. Redan under hösten 2017 är dock det första huset klart och dit flyttar Swedbank och Fastighetsbyrån. De två kommande fastigheternas lokaler som vardera är 1300 kvadratmeter, passar företag med cirka 100-130 anställda och fungerar för alla typer av kontorsbaserade verksamheter. På sikt planeras ytterligare 7 000 kvadratmeter kontorsyta i Gränbystaden.

– Uppsala är en av Sveriges snabbast växande städer och som fastighetsaktör och stadsutvecklare har vi ett stort ansvar att ta i den utvecklingen. Atrium Ljungberg bygger levande stadsmiljöer och attraktiva mötesplatser där moderna kontor är en viktig del vid sidan av inspirerande boenden, shopping, upplevelser och kultur, säger Petter Klingofström, uthyrningschef kontor på Atrium Ljungberg.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige