Image
Atrium Ljungberg byggstartar lägenheter i Gränby.
Atrium Ljungberg byggstartar lägenheter i Gränby. Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg byggstartar i Gränbystaden

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg fortsätter utvecklingen av Uppsalas andra stadskärna genom att starta uppförandet av det första kvarteret av Parkhusen, med 44 hyreslägenheter. Kvarteret vetter ut mot Gränbyparken och byggs av TL Bygg.
Publicerad den 3 Mars 2020

Utvecklingen av Gränbystaden tar ytterligare ett steg när uppförandet av det första av totalt fyra kvarter av Parkhusen nu startar. Kvarteren ligger i direkt anslutning till Gränbyparken, på marken där Marknadsgatan tidigare låg. Genom att flytta trafiken närmare gallerian har det fina läget för bostäder möjliggjorts. Bostäderna i Parkhusen är ett viktigt steg i utvecklingen av Gränbystaden, från handelsplats till levande stadsdel med 5 000 kvadratmeter kontorsyta, 200 lägenheter, 30 restauranger och caféer, 120 butiker samt en biograf.

– Gränbystaden är en av de mest expansiva delarna av Uppsala och inom några år sannolikt helt integrerad med Uppsalas innerstad, säger Daniel Kvant Suber som är affärsutvecklingschef för Uppsala på Atrium Ljungberg.

– Vår vision är att skapa en stad där alla vill leva och det krävs en blandning av bostäder, arbetsplatser, kultur och handel för att skapa en attraktiv plats som lever under dygnets alla timmar.

– Vi är stolta att få fortsatt förtroende av Atrium Ljungberg, efter att ha byggt tre hus med 200 lägenheter i Gränbystaden. Det här blir TL Byggs femte stora bostadsprojekt i Uppsala och företaget är nu väletablerat med en egen avdelning i staden, säger Christer Zetterberg, affärschef Uppsala på TL Bygg.

De 44 hyreslägenheterna, fördelat på tvåor, treor och fyror, förmedlas av Uppsala Bostadsförmedling från hösten 2020. Planerad inflyttning våren 2021. Byggprojektet genomförs i strategisk partnering med TL Bygg och certifieras med Miljöbyggnad silver.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Tungviktare om popsegmentets tillväxt: "Annars kan vi lägga ner allt"

Bolag Samhällsfastigheter går som tåget och segmentet har stärkts ännu mer under coronakrisen. Under ett webbinarium ordnat av rådgivningsbolaget JLL berättade fyra av de tyngsta vd:arna inom segmentet om sin syn på branschens popsegment nummer ett. Hur resonerar SSB:s Ilija Batljan kring framtiden för social infrastruktur och hur ska Fredrik Brodins snart noterade Offentliga Hus fortsätta vinna andelar?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY