Image
Arwidsro och Westerlinds i bytesaffär.
Arwidsro och Westerlinds i bytesaffär. Bild: Westerlinds

Arwidsro och Westerlinds genomför bytesaffär i Härnösand

Transaktioner Fyrvaktaren 19 och Köpmannen 10 i Härnösand byter ägare när Arwidsro och Westerlinds genomför bytesaffär.
Publicerad den 8 Juli 2022

Arwidsro förvärvar fastigheten Fyrvaktaren 19 i Härnösand med Kustbevakningen som hyresgäst i ett 15-årigt hyresavtal. Förvärvet från Westerlinds omfattar 1 745 kvadratmeter uthyrningsbar area med ett fastighetsvärde om 89,5 miljoner kronor. Arwidsro tillträder preliminärt den 16 augusti 2022. Kustbevakningen bedriver i nuläget verksamhet i fastigheten, vilken nu ska genomgå en ombyggnation för att möta myndighetens framtida behov. Säljaren ansvarar för projektets genomförande, vilket förväntas påbörjas i augusti 2022 och färdigställas under våren 2023. Byggnaden kommer i samband med ombyggnationen att miljöcertifieras i enlighet med Arwidsros gröna ramverk.
– Vi ser mycket positivt på att kunna medverka till en god infrastruktur för Kustbevakningen vilket även bidrar till utvecklingen av Härnösand, säger Peter Zonabend, vd för Arwidsro.

I samma transaktion säljer Arwidsro fastigheten Köpmannen 10 i centrala Härnösand. Köpmannen 10 består av 2 729 kvadratmeter i dag vakanta kontors och butiksytor och är belägen precis vid torget i Härnösand, affären görs på ett överenskommet fastighetsvärde om 13,5 miljoner kronor. Westerlinds kommer på uppdrag av Arwidsro att genomföra den hyresgästanpassning som avtalats med Kustbevakningen i samband med det nytecknade hyreskontraktet.
– Det känns tryggt att sälja fastigheten till Arwidsro. Det är en seriös förvaltare med lång erfarenhet. I och med överenskommelsen kan vi istället fokusera på den lokala stadskärnan och fortsätta stadsutvecklingen i Härnösand som vi gjort de senaste åren, säger Emil Westerlind, vd för Westerlinds.

Arwidsro biträddes av TM & Partners.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige