Image
Arwidsro köper i Smålandia Handelsområde i Gislaved av Boxhult AB.
Arwidsro köper i Smålandia Handelsområde i Gislaved av Boxhult AB. Bild: Istock

Arwidsro köper för 120 miljoner i Gislaved

Transaktioner Arwidsro förvärvar fastigheter i Smålandia Handelsområde av Boxhult AB. Förvärvet omfattar 7 447 kvadratmeter uthyrningsbar area med ett fastighetsvärde om 120 miljoner kronor och ett hyresvärde om 9,4 miljoner kronor. Den dagligvaruankrade handelsplatsen har en genomsnittlig hyreslängd om över sex år och en ekonomisk beläggningsgrad om 100 procent.
Publicerad den 21 December 2022
Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig på Arwidsro. Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig på Arwidsro.

De förvärvade fastigheterna består av sammanlagt 6 247 kvadratmeter butikslokaler med Willys som största hyresgäst, samt pågående byggnation av en Stadium Outlet-butik om 1 200 kvadratmeter med beräknad inflytt april 2023. Arwidsro tillträdde i går den 20 december 2022.

– Det är med glädje och vördnad som vi tar över en stor del av Smålandia Handelsområde som familjeägda Boxhult AB har utvecklat under lång tid. Vi har haft en vit fläck i Jönköpings län och genom förvärvet stärker vi vårt bestånd av dagligvaruhandel i södra Sverige ytterligare, säger Gustav Lilliehöök, Transaktionsansvarig på Arwidsro.

Smålandia handelsplats, strax norr om Gislaveds stadskärna, är strategiskt beläget vid infarten till Gislaved. Gislaveds kommun är en del av Gnosjöregionen i Småland, en region som är känd för sin entreprenörsanda.

– Trots den oro som varit på den finansiella marknaden fortsätter vi vår tillväxtresa. Vi ser fram emot att kunna fortsätta med selektiva förvärv inom defensiv dagligvaruhandel efter juluppehållet. säger Peter Zonabend, VD på Arwidsro.

Arwidsro biträddes av Panreal, TM & Partners, Tellus Tax, EY Corporate Finance och PropCon.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige