Image

Aros erhåller markanvisning för att bygga 155 lägenheter i Nacka

Bolag Aros Bostad har erhållit en markanvisning om cirka 15 500 kvadratmeter ljus BTA vid Orminge Centrum från Nacka kommun med målsättningen att bygga cirka 155 bostadsrättslägenheter.
Publicerad den 31 Augusti 2016

Orminge är stadsdelscentrum för kommundelen Boo och knutpunkt för nordöstra Nacka. Upp till 1 400 nya bostäder, lokaler för handel och andra verksamheter, knytpunkt för bussar, ny infartsparkering och plats för kultur och rekreation finns med i utvecklingsplanerna för Orminge Centrum, som fyller 50 år 2017.

– Vi är glada över att få ytterligare fotfäste i Nacka, en expansiv kommun som växer och utvecklas kraftigt. Orminge är ett intressant område i Nacka kommun med mycket stor utvecklingspotential. Lagom till sitt 50-årsjubileum planeras det för en stor upprustning och utveckling av Orminge. Läget för denna markanvisning är mycket attraktivt med goda kommunikationer och med nära tillgång till både service, idrotts- och grönområden. Aros Bostad ser fram emot att få vara med och utveckla Orminge när Nacka kommun beslutat sig för att ta detta steg, säger Samir Taha, vd och partner på Aros Bostadsutveckling.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige