Image
Musti Group expanderar hos Prologis i Eskilstuna.
Musti Group expanderar hos Prologis i Eskilstuna. Bild: Prologis

Arken Zoo och Musti Group expanderar med Prologis i Eskilstuna

Uthyrning Logistikfastighetsföretaget Prologis har tecknat ett nytt tioårigt leasingavtal med Zoo Support Scandinavia i Eskilstuna. Avtalet innebär att företaget tar över hela Eskilstuna DC1 på nära 30 000 kvadratmeter och därmed utökar sin lagerkapacitet med nästan 5 000 kvadratmeter som tidigare användes av Teknikmagasinet.
Publicerad den 26 Mars 2021

I och med övertagandet får också hela fastigheten smart energisnål LED-belysning. Planer finns också på att utrusta byggnaden med solceller.
Zoo Support Scandinavia är en del av Musti Group koncernen. Där ingår bland annat Arken Zoo, Animail, Vet Zoo samt Mustis norska och finska zoobutiker. Koncernen satsar på att vidareutveckla sitt erbjudande till sina kunder med allt för deras husdjur både i butik och online och ska nu koncentrera sin lagerverksamhet i Eskilstuna.

– Vi har successivt expanderat vårt lagerutrymme i Eskilstuna sedan vi flyttade in 2016 och nu har vi fått möjlighet att ta över hela fastigheten, säger Tobias Nilsson Vo, Chief Supply Officer på Musti Group. Vi kommer nu att koncentrera vår support till våra butiker i Norden och vår e-handel härifrån.
Enligt Tobias Nilsson Vo har e-handeln haft en stark kontinuerlig tillväxt sedan 2016, med en extra push under pandemiåret 2020. Förutom ökat behov av lageryta ställer det också krav på ett bra logistikläge för hela Norden och där har Eskilstuna många fördelar. Här finns Sveriges största intermodala terminal och läget kombinera tre olika transportvägar – järnväg, motorvägar och flyg. Avståndet till Stockholm är bara 70 km och 3,8 miljoner innevånare bor inom 60 minuters radie.

– Till det kommer att Eskilstuna även kan erbjuda bra tillgång till personal, säger Nilsson Vo.

För både Prologis och Musti Group är det viktigt att kontinuerligt arbeta med hållbarhet. Från Prologis sida skapar expansionen i lokalen möjlighet att utrusta hela fastigheten med energisnål och smart LED-belysning, som även förbättrar arbetsmiljön.

– Vi vill vara ledande inom hållbarhet i ett brett perspektiv, säger Gunnar Gillholm, Nordenchef på Prologis. Tillsammans med våra kunder vill vi driva utvecklingen framåt. I den här fastigheten har vi en gemensam ambition att exempelvis utrusta fastigheten med solpaneler.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige