Image

Arcona bygger ny skola och idrottshall i Täby

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag att genom totalentreprenad utföra såväl projekteringen som byggnads- och markarbetena för Hägerneholmsskolan och Hägerneholmshallen i Täby. Projektet kommer drivas i samverkan med Täby kommun genom ett strukturerat arbetssätt med målet att uppnå ett bra arbetsklimat, kostnadseffektiva lösningar och tidsoptimering. Projektet som påbörjas nu skall vara färdigställt till hösten 2019.
Publicerad den 22 November 2016
Hägerneholmsskolan. Bild: Täby kommun
Hägerneholmsskolan.

Skol- och förskolebyggnaden uppgår till totalt cirka 9 600 kvadratmeter fördelade på två till fyra våningar. Förskolan kommer inrymma 110 barn och skolan 600 elever i årkurs F-6. Till skolbyggnaden kommer också en skolgård byggas, anpassad för såväl förskolan som skolan. Idrottshallen byggs i två plan med en total yta på cirka 3 200 kvadratmeter och läktare som rymmer 500 åskådare. Dessutom kommer en femmanna konstgräsplan att anläggas.

Byggnaderna kommer bli miljöcertifierade enligt Miljöbyggnad Guld (skolan) respektive Silver (idrottshallen), vilket betyder att det ställs höga miljökrav vad gäller energi, inomhusmiljö, material och hantering av farliga ämnen. Byggnaderna kommer ha gröna tak och ska vara väl genomtänkta i sin utformning såväl invändigt som utvändigt.

– Arcona är väldigt stolta över att få vara delaktiga i förverkligandet av kommunens lokalbehov och då i synnerhet gällande lokaler där unga människor formas både fysiskt och intellektuellt. Vilket roligt och stimulerande projekt, säger Catrin Hansson, projektchef på Arcona.

Hägerneholm växer - inom några år kommer det att finnas 1100 nya bostäder i området. Behovet av förskole- och skolplatser är därmed stort i Hägerneholm. Täby kommun har därför planerat för en ny skola, förskola och idrottshall under några år.

– Vi är glada för att projektet nu kommer igång då området växer och är i stort behov av förskole- och skolplatser. Det känns betryggande att vi upphandlat Arcona som har stor erfarenhet av skolprojekt i samverkansform, säger Maria Östholm, fastighetschef på Täby kommun.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige