Image
Michael Larsson.
Michael Larsson. Bild: Archus Development

Archus tecknar ramavtal med sex kommuner i Dalarna

Bolag Archus Development har tecknat ett ramavtal för fastighetsstrategisk rådgivning med sex kommuner och dess kommunala bolag i Dalaregionen. Avtalet innebär att för kommunerna och de kommunala bolagens räkning utföra uppdrag avseende projektledning av fastighetsutvecklingstjänster.
Publicerad den 24 Oktober 2019

Sedan 2016 har Archus Development stärkt positionen i regionen genom öppnandet av ett rådgivningskontor i Falun/Borlänge. Ambitionen har varit att satsa mer på Dalarna genom att erbjuda högkvalitativ fastighetsrådgivning lokalt.
Det nu tecknade ramavtalet innefattar att på kommunen eller dess bolags uppdrag leda eller bistå vid avyttring eller utveckling av kommunala fastigheter. Dessutom innebär avtalet att som rådgivare bistå med affärsstrategier för fastigheter, rådge vid inköp eller försäljning av fastigheter samt bistå vid hyresförhandlingar.
– Vi har haft uppdrag i Dalarna sedan 2013 och ser en fantastisk utveckling i regionen. Denna tilldelning av uppdrag ligger i helt rätt riktning för bolaget och vi ser verkligen fram emot samarbetet, säger Michael Larsson, vd för Archus Devlopment.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Archus på Branschguiden

Archus är en nytänkande, engagerad rådgivare och utvecklingspartner inom samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, projektutveckling, arkitektur och design.
Idag består Archus av fyra olika bolag som verkar enskilt och tillsammans formar en stark helhet;

Archus Arkitektur
Av utmaningar inom projektutveckling skapar vi hållbar arkitektur med spets och finess. Genom idé och initiativ är vår utgångspunkt att skapa goda affärer för våra kunder, bland våra kunder.

Archus Development
Archus Development erbjuder kunder affärsutvecklingskompetens genom att driva fram projekt från...

Läs mer om Archus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige