Image

Anders Kupsu lämnar vd-stolen

Karriär Efter nio år som Skandia Fastigheters vd har Anders Kupsu informerat styrelsen om att han önskar lämna sitt uppdrag i bolaget. Med anledning av detta påbörjas nu rekryteringen av en ny vd, och tills dess att en efterträdare har utsetts arbetar Anders vidare på oförändrat sätt, dock som längst till och med maj 2019.
Publicerad den 4 December 2018
Anders Kupsu. Bild: Skandia Fastigheter
Anders Kupsu.

Anders Kupsu har sedan den 1 juni 2010 framgångsrikt drivit Skandia Fastigheter framåt och uppåt tillsammans med sina 150 medarbetare. Under hans tid i bolaget har Skandia Fastigheter levererat en totalavkastning över snittet i branschen och portföljens värde har stigit från 30 miljarder kronor till i dag ca 56 miljarder kronor. Det är också under hans ledning som det strategiska arbetet med hållbarhetsfrågor och hållbarhetscertifieringar av fastigheter har blivit en prioriterad del av verksamheten, liksom att arbetet med att driva långsiktiga stadsutvecklingsprojekt har fått ett större fokus. Fastighetsportföljen har Anders Kupsu under sin tid breddats från att innehålla kontor, bostäder och köpcentrum till att också inbegripa samhällsfastigheter.
– Skandia Fastigheter är ett mycket välskött fastighetsbolag med goda förutsättningar att möta en omvärld i förändring. Anders Kupsu har med sitt lugna och stabila ledarskap och mycket goda omdöme framgångsrikt lett Skandia Fastigheter och dess medarbetare under nära ett decennium med tidvis utmanande förutsättningar. En hög och stabil avkastning har kontinuerligt bidragit till en bra värdeutveckling för Skandias pensionssparare, säger Anders Jonsson, styrelseordförande.
– Det här är inte ett beslut jag fattat över en natt, utan resultatet av en tids reflektioner och prioriteringar. Efter nio spännande och fantastiska år som vd här på Skandia Fastigheter, och dessförinnan 20 år i olika chefsroller inom Skanska tänker jag nu vara ledig en tid och målet är att sedan fortsätta att jobba vidare i branschen, men i mindre skala, säger Anders Kupsu.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige