Image
Dan T Sehlberg och Anders Borg är vd och ordförande i det nya bolaget Sehlhall Fastigheter AB.
Dan T Sehlberg och Anders Borg är vd och ordförande i det nya bolaget Sehlhall Fastigheter AB. Bild: Sehlhall

Anders Borg ordförande i ny fastighetssatsning

Bolag Idag lanseras det nybildade företaget Sehlhall Fastigheter AB, grundat av Dan T. Sehlberg och Petter Hallenberg och med den förre finansministern Anders Borg som ordförande. Bolagets ambition är att "ta position som Sveriges nya samhällsutvecklare".
Publicerad den 19 Juni 2019

Sehlhall Fastigheter AB är ett nytt företag och samtidigt en konsolidering av många års erfarenhet. Omsorgsfastigheter har traditionellt varit en fastighetskategori som bakats in i större markanvisningspaket och därmed inte prioriterats. Sehlhall ser istället att ett dedikerat arbete med omsorgsfastigheter kan bygga bort många kroniska problem och föreställningar om användarupplevelsen för brukare, anställda och anhöriga som nyttjar lokalerna.

Arbetet med social infrastruktur är kärnan i det nybildade företaget.

Därtill tjänar erfarenheten som stöd till kommuner som nu kommer behöva upphandla omsorgsfastigheter.

Medarbetarna på Sehlhall Fastigheter har deltagit i 100-tals processer och kan därmed vara en strategisk partner till kommunerna vid upphandlingen. Grundarna Dan T. Sehlberg och Petter Hallenberg har sett och varit med om att utveckla hundratals funktionsprogram. Målbilden är att bli en trygg partner till kommuner.

– Tillsammans med kommuner skapar Sehlhall moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Vi har alla ett behov av stöd, trygghet och omsorg under våra liv. När vi är unga behöver vi en fungerande skola. Vissa av oss har även ett behov av trygga och stödjande boenden under vuxenlivet. Längre fram handlar det om en värdig och kvalitativ äldreomsorg. Vi kallar det social infrastruktur, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall Fastigheter AB.

– Jag ser fram emot att jobba med en fråga som jag har ett genuint intresse för. Social infrastruktur är något som Sverige behöver mer utav, idag och imorgon, säger Anders Borg, styrelseordförande i Sehlhall Fastigheter och före detta finansminister.

Företaget vilar på en trygg ekonomisk grund där cirka 200 miljoner kronor rests från investerare som delar företagets ambition gällande social infrastruktur och som alla står bakom en långsiktig affärsmodell. Bland dessa finns CH Svanberg AB, som ägs av Carl-Henric Svanberg, Industricentralen med familjen Hirsch, Thord Wilkne med familj samt Tibia Konsult.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY