Image

AMF Fastigheter flyttar till Mood-kvarteret

Bolag AMF Fastigheter flyttar till Mood-kvarteret och får den nya adress Regeringsgatan 59. Det nya kontorets design och inredning är inspirerad av olika stadsrum, allt ifrån Stockholms gator och Gotlands kust, till L’Eixample i Barcelona och Mission District i San Fransisco.
Publicerad den 12 April 2016
AMF flyttar till Mood-kvarteret på Regeringsgatan. Bild: AMF Fastigheter
AMF flyttar till Mood-kvarteret på Regeringsgatan.

Genom att leva som man lär ska AMF Fastigheters nya kontor vara en plats där människor trivs och vill vara.

Globalisering och digitalisering har i grunden transformerat vårt förhållande till tid och rum. Att arbete idag kan utföras på många olika platser, likaväl på kontoret som i hemmet, på ett café eller i en hotellobby, har varit vägledande i utformningen av AMF Fastigheters nya kontor.

– När vi fick möjlighet att skapa en helt ny arbetsplats tog vi avstamp i insikter om människors behov och framtidens arbetssätt. Med idén om att staden flyttar in har vi skapat en arbetsmiljö som likt arbetsdagen går i olika tempon. Det ska vara mer än bara fyra väggar, det ska vara en plats där man trivs, kan samspela med andra men också kunna fokusera enskilt, säger Karolin Forsling, Chef Stadsutveckling och marknad på AMF Fastigheter.

Den nya arbetsplatsen är en förlängning av AMF Fastigheters vision om framtidens stad. Kontoret, som omfattar 1 700 kvadratmeter i två plan, blir en självklar mötesplats och medelpunkt för anställda och besökare.

Ett flertal internationella studier liksom interna behovsanalyser bland AMF Fastigheters medarbetare ligger till grund för utformningen av det nya kontoret. Materialvalen har koncentrerats till svenska leverantörer med spårbarhet i leverantörskedjorna och består delvis av återvunnet material. Flera mindre lokala företag med stor hantverksskicklighet, såsom dekormålare och finsnickare, har dessutom fått lägga sin hand på det nya kontoret.

Fakta om AMF Fastigheters flytt:

• AMF Fastigheter flyttar den 11 april till sitt nya kontor i kvarteret Grävlingen på Regeringsgatan 59.
• Det nya kontoret omfattar cirka 1700 kvm.
• För AMF Fastigheter får kontoret en helt ny betydelse; en mötesplats som bygger på mänskliga relationer, snarare än en lokal för arbete nio till fem.
• Det nya kontoret har zoner för olika sinnesstämningar och tempon, där man både kan arbeta individuellt och tillsammans med andra.
• AMF Fastigheter flyttar från Trollhättan30 på Regeringsgatan 29 där arbete pågår med att ta fram en ny detaljplan som innebär att nuvarande byggnad rivs och en ny uppförs.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige