Image

Amastens substansvärde 3,45

Bolag Amastens Q3-rapport visar ett substansvärde på 3,45 kronor per aktie, upp från 3,41 i Q2-rapporten. Bolaget handlas runt 2,50 kronor på First North.
Publicerad den 21 November 2014
David Dahlgren. Bild: Pixprovider
David Dahlgren.

Tredje kvartalets resultat uppgick till 26,3 miljoner kronor.

Fastighetsvärdet uppgår till 1 228 miljoner kronor.

Eget kapital per aktie är 3,31 kronor.

Belåningsgraden på fastigheterna är 59 procent och soliditeten 40 procent.

- Det historiskt låga ränteläget och god tillgång på förvärvskrediter har bidragit till att vi successivt kunnat refinansiera, eller omförhandla, lån om cirka 40 procent av kreditportföljen sedan början av juli. Amasten har i dagsläget en större andel rörliga lån jämfört med en del andra publika fastighetsbolag. Det föreligger således goda förutsättningar att gradvis binda lånen på attraktiva räntenivåer under de kommande kvartalen. Samtidigt ser vi att Amasten får gradvis bättre lånevillkor i takt med att företaget växer. Avslutningsvis och sammantaget är det svårt att vara annat än positiv inför årets sista kvartal och det kommande året. Vi bedömer att marknaden och förvärvsmöjligheterna kommer att gynna bolaget och dess aktieägare, skriver vd David Dahlgren i vd-ordet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY