Image

Amastens substans över fyra kronor

Bolag Amastens substansvärde uppgår i Q1-rapporten till 4,07 kronor per aktie, 15 öre upp jämfört med bokslutet för 2015. Aktien handlas till en betydande rabatt, i går stängde den på 3,08 kronor.
Publicerad den 12 Maj 2016
David Dahlgren Bild: Pixprovider
David Dahlgren

Amastens Q1-siffror:

Hyresintäkterna ökade till 56,2 mkr (37,6).
Driftsöverskottet ökade till 25,6 mkr (13,8).
Förvaltningsresultatet ökade till 8,1 mkr (3,6).
Periodens resultat ökade till 18,0 mkr (8,9).

Fastighetsvärdet uppgår till 2 134 miljoner kronor, belåningsgraden till 60 procent.

Vd David Dahlgren säger:
- Amasten fortsätter att förbättra den underliggande lönsamheten. Kostnaderna per kvadratmeter var lägre under första kvartalet än under motsvarande period de två föregående åren. Det är en effekt av det medvetna och systematiska arbete vi genomfört under 2015 med att trimma in förvärvade fastigheter och den tillhörande organisation vi nu har byggt upp. Renodlingen av portföljen har fortsatt med selektiva avyttringar och nya bestånd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige