Image
Bild: Istock

Amastens lagbygge fortsätter – Malin Axland blir chefsjurist

Bolag Efter att Ylva Sarby Westman utsetts till vd och Maria Strandberg till CFO stärker Amasten sitt team med ytterligare en tidigare Kungsleden-profil när Malin Axland utses till chefsjurist.
Publicerad den 22 November 2022
Malin Axland. Bild: Amasten
Malin Axland.

Malin Axland kommer närmast från ett interimsuppdrag och har dessförinnan arbetat på Kungsleden under 15 år där hon sedan 2013 var chefsjurist och medlem i Kungsledens ledningsgrupp. Malin Axland är jur kand och har tidigare bland annat arbetat som advokat på Mannheimer Swartling advokatbyrå. Hon kommer att ingå i bolagets koncernledning och vara styrelsens sekreterare. Hon tillträder sin roll efter nyår.
– Det är verkligen glädjande att Malin har tackat ja till rollen som chefsjurist i det nya bolaget. Med Malin får vi en strategisk och affärsmässig kraft med lång erfarenhet från noterade fastighetsbolag och jag är övertygad om att hon kommer bidra mycket till bolagets framgång, säger Ylva Sarby Westman, vd för Amasten Fastighets AB.
– Jag ser verkligen fram emot att vara med och utveckla det nya bolaget samt att förbereda det för en börsnotering. Bolaget kommer vara en långsiktig och trygg hyresvärd med stort hållbarhetsfokus vilket är viktigt för mig, säger Malin Axland tillträdande chefsjurist på Amasten Fastighets AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige