Image
Amasten tecknar avtal med Eways.
Amasten tecknar avtal med Eways. Bild: Amasten

Amasten tecknar avtal med Eways

Bolag Amasten har skrivit ramavtal med laddoperatören Eways för etablering av smarta laddlösningar och tjänster för elbilsladdning till Amastens hyresgäster.
Publicerad den 20 November 2020

– Vi ser i våra undersökningar att våra hyresgäster vill bidra till att minska koldioxidutsläppen och därför jobbar vi hårt med att på olika sätt möjliggöra för våra hyresgäster att leva mer hållbart. Elektrifiering av transporter är en del av det. Jag är själv ägare till bil med sladd sen 8 år tillbaka och detta är något jag tror starkt på, säger Magnus Jägre, hållbarhetschef på Amasten.
– Vi är otroligt stolta och glada över att fastighetsbolaget Amasten valt oss som leverantör av smarta laddlösningar. Tillväxtorter har en enorm möjlighet att bygga laddsystem i alla fastigheter redan från början. Då blir det lätt för hyresgästerna att välja elbil och omställningen går snabbare. Att Amasten valt att satsa på elbilsladdning är därför helt rätt väg att gå och mycket spännande, säger Niclas Sahlgren, vd på Eways.

Genom satsningen vill Amasten ge boende i hyreslägenheter möjlighet att göra klimatsmarta val. Den första laddstationen kommer att installeras och driftsättas innan årets slut och flera andra fastigheter är på gång med installation av laddplatser.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige