Image

Amasten storköper i Sundsvall…

Transaktioner Amasten köper 21 bostadshyreshus i Sundsvall för 668 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Juni 2018
Jan-Erik Höjvall. Bild: Amasten
Jan-Erik Höjvall.

Säljare är Tvättbjörnen Förvaltning AB och Amasten tillträder fastigheterna per den 31 augusti.

- Det är fantastiskt roligt att få köpa Sundsvalls finaste bostadshyreshus i bästa läge i centrala Stenstaden. Vi tror mycket på Sundsvall och ser fram emot att långsiktigt utveckla regionen och vårt bestånd, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Förvärvet omfattar 407 lägenheter och 42 531 kvadratmeter med ett sammanlagt hyresvärde om 50,6 miljoner kronor per år. Samtliga fastigheter är uthyrda och direktavkastningen bedöms uppgå till 4,9 procent.

- Förvärvet i kombination med ett bra utfall från vårt arbete i fastighetsförvaltningen under våren resulterar i att vår aktuella intjäningsförmåga ökar med 25 miljoner kronor till 80 miljoner kronor, säger Jan-Erik Höjvall.

Fastigheternas befintliga lån kommer att refinansieras med nya lån och bedöms motsvara en belåningsgrad om 67 procent. Den preliminära köpeskillingen för aktierna i det fastighetsägande bolaget uppgår till totalt 347,4 miljoner kronor. Utöver bankfinansiering erlägger Amasten 138,9 miljoner kronor kontant, samt 62,0 miljoner kronor erläggas i form av nyemitterade stamaktier i Amasten till en överenskommen teckningskurs om 4,00 kronor per stamaktie.

Den slutgiltiga köpeskillingen ska motsvara den preliminära köpeskillingen med justeringar för förändringar i det egna kapitalet på tillträdesdagen. Eventuella justeringar i den preliminära köpeskillingen ska regleras kontant.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare i affären.

- Affären utgör en mycket attraktiv förvaltningsenhet i en av Sveriges starkaste städer och visar återigen attraktionskraften i norrländska regionstäder, säger Mikael Wilton, transaktionsansvarig och partner på Nordier Property Advisors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige