Image

Amasten slutför förvärv och reviderar upp resultatprognos

Transaktioner Amasten slutför förvärvet av de sex fastigheter i Härnösand. Samtidigt revideras resultatprognosen upp med fem procent.
Publicerad den 23 December 2014
David Dahlgren. Bild: Pixprovider
David Dahlgren.

Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 45 miljoner kronor (det angavs till 50 miljoner kronor när avsiktsförklaringen presenterades i november).

Beståndet om cirka 9 800 kvadratmeter utgör en samlad förvaltningsenhet i centrala Härnösand med cirka 50 procent bostäder samt butiks- och kontorslokaler och en mindre del industri.

Säljare är Vashod Fastigheter.

- Vi tecknade avsiktsförklaringen i november och det känns bra att vi nu har slutfört förvärvet. Beståndet ligger i bästa läge och bostäderna är i mycket bra skick. Det råder brist på hyresrätter i Härnösand och beståndet har inga vakanser, varken bland bostäder eller kommersiella lokaler. Med en bedömd direktavkastning om cirka 7,5 procent i dagens lågräntemiljö illustrerar förvärvet Amastens ambition att förvärva fastigheter med hög direktavkastning i mindre och mellanstora orter. Vi ser många intressanta investeringsmöjligheter i regionen med det här förvärvet som ett första steg att växa vidare, säger David Dahlgren, vd för Amasten.

Till följd av förvärvet revideras Amastens tidigare lämnade prognos för 2015 upp med 7 miljoner kronor (5 procent) till 152 miljoner kronor avseende omsättning och 2 miljoner kronor (5 procent) avseende 2015 års utdelningsbara nettoresultat vilket bedöms uppgå till cirka 40 miljoner kronor. Orealiserade värdeförändringar är inte beaktade i resultatet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY