Image

Amasten emitterar till 3,25

Transaktioner Amasten tillträder nu beståndet som bolaget köper av Sterner Stenhus och Kvalitena. En del av köpeskillingen – 81,4 miljoner kronor – erläggs i form av nyemitterade stamaktier i Amasten. Dessa emitteras till en överenskommen teckningskurs om 3,25 kronor. Samtidigt reviderar Amasten upp sin resultatprognos för 2015.
Publicerad den 1 Oktober 2015
David Dahlgren. Bild: Pixprovider
David Dahlgren.

Amastens stamaktie har den senaste månaden handlats kring 2,80 kronor.

Det aktuella beståndet finns i Strängnäs, Sala, Järna och Skinnskatteberg.

Direktavkastningen bedöms uppgå till cirka 6 procent.

Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 291 miljoner kronor. Det av oberoende värderare bedömda marknadsvärdet uppgår till 296 miljoner kronor. Den del av köpeskillingen som erlagts i form av nyemitterade stamaktier i Amasten uppgår till 81,4 miljoner kronor till en överenskommen teckningskurs om 3,25 kronor per stamaktie.

- Beståndet ligger i bästa läge och omfattar 77 procent bostäder och vård, med en bedömd direktavkastning på cirka 6 procent. Det förstärker vår närvaro i förvaltningsregion Mitt och vårt fokus på fastigheter i orter på pendlingsavstånd från regionala tillväxtmotorer. Det är ett bra bestånd med åtråvärda lägenheter och utan vakanser. Det finns dessutom goda förutsättningar att förbättra fastigheterna ytterligare med avseende på hyresnivåer och fastighetsvärden. Genom förvärvet bibehåller vi även vårt fokus på att Amasten som helhet skall innehålla cirka två tredjedelar bostäder, säger David Dahlgren, vd för Amasten.

- Vi ser ytterligare intressanta investeringsmöjligheter i regionen med det här förvärvet som ett ytterligare steg att växa vidare. Med Sterner Stenhus och Kvalitena får vi två kunniga och starka aktieägare som tillsammans med övriga ägare kan bidra till att utveckla Amasten, säger David Dahlgren.

I samband med förvärvet reviderar Amasten också upp resultatprognos för 2015 med fem procent.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY