Image

Amasten: Ägare och ledning köper aktier – Kvalitena säljer

Bolag Huvudägaren Sterner Stenhus, styrelse och ledning i Amasten har köpt stamaktier i bolaget. Säljare är Kvalitena. Totalt för det sig om 7,2 procent av aktiekapitalet.
Publicerad den 12 Juni 2018

Amastens huvudägare har utanför börsen förvärvat 11 152 308 stamaktier från Kvalitena AB.

Förvärvet har skett till en aktiekurs om 3,80 kronor per stamaktie. Den totala köpeskillingen för aktieposten uppgår till 42 378 770 kronor och motsvarar 7,2 procent av aktiekapitalet och det totala röstetalet i bolaget. Sterner Stenhus har sedan sålt vidare ett antal av de förvärvade aktierna till styrelse och ledning i Amasten.

Förvärven från Sterner Stenhus har skett till en aktiekurs om 4,00 kronor per stamaktie. Följande personer i styrelse och ledning har förvärvat stamaktier från huvudägare:

1 miljon vardera till vd Jan-Erik Höjvall och styrelseledamot Peter Wågström.
0,5 miljoner vardera till styrelseordförande Rickard Backlund och styrelseledamot Magnus Bakke.
0,25 miljoner vardera till förvaltningschef Mikael Rånes och affärsutvecklingschef Ellen Reichard.

Vidare har Sterner Stenhus sålt ytterligare 2,5 miljoner stamaktier till ett mindre antal investerare. Genom transaktionerna har Sterner Stenhus ökat sitt aktieinnehav från 16,2 procent till 19,5 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY