Image

Alvesson: Räntan något lägre än Riksbankens prognos

Event Swedbanks prognoschef Magnus Alvesson tror inte att Riksbanken kommer att höja reporäntan så mycket som banken själv prognostiserar.
Publicerad den 7 Februari 2014
Magnus Alvesson Bild: Nicklas Tollesson
Magnus Alvesson

På Fastighetsmarknadsdagen gav han sin och Swedbanks syn på ränteläget, och han tror inte att Riksbanken kommer att höja reporäntan enligt sina prognoser.

- Sverige är beroende av hushållens konsumtion och hushållen är räntekänsliga, beroende på den höga skuldsättningen inom bostadssektorn. Vi tror därför inte att Riksbanken kommer att kunna höja i den takt man prognostiserar under 2015, sa Magnus Alvesson, som tror på en höjning i december i år, och tre höjningar under 2015, vilket innebär en reporänta på 1,75 procent i slutet av 2015.

Riksbankens prognoser pekar mot fyra höjningar under 2015 och en reporänta på 2,00 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige