Image

Alvesson: Räntan något lägre än Riksbankens prognos

Event Swedbanks prognoschef Magnus Alvesson tror inte att Riksbanken kommer att höja reporäntan så mycket som banken själv prognostiserar.
Publicerad den 7 Februari 2014
Magnus Alvesson Bild: Nicklas Tollesson
Magnus Alvesson

På Fastighetsmarknadsdagen gav han sin och Swedbanks syn på ränteläget, och han tror inte att Riksbanken kommer att höja reporäntan enligt sina prognoser.

- Sverige är beroende av hushållens konsumtion och hushållen är räntekänsliga, beroende på den höga skuldsättningen inom bostadssektorn. Vi tror därför inte att Riksbanken kommer att kunna höja i den takt man prognostiserar under 2015, sa Magnus Alvesson, som tror på en höjning i december i år, och tre höjningar under 2015, vilket innebär en reporänta på 1,75 procent i slutet av 2015.

Riksbankens prognoser pekar mot fyra höjningar under 2015 och en reporänta på 2,00 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige