Image
Villa Fridsbo.
Villa Fridsbo. Bild: Altura

Altura och Drevviken utvecklar äldreboende i Skåne

Sverige Altura kliver in i skånska Löddeköpinge för att tillsammans med Drevviken utveckla morgondagens vård- och omsorgsboende. I enlighet med Alturas strategi ska fastigheten ha en nära anknytning till naturen, något som enligt forskning ska främja välbefinnande.
Publicerad den 25 Maj 2019

Villa Fridsbo heter äldreboendet som Altura ska utveckla i Löddeköpinge tillsammans med Drevviken. Aktörerna delar viljan att utveckla nästa generations äldreboende och detta projekt är det fjärde samarbetet mellan parterna. I linje med Alturas strategi kommer fastigheten att kännetecknas av hög kvalitet och hemlika miljöer som främjar social interaktion och gemenskap. Detaljplanen vann laga kraft i maj 2019.

Fastigheten ska rymma 60 lägenheter och beräknas stå färdig år 2021. Vårdaktören Vardaga har skrivit på ett 15-årigt hyresavtal med Altura och flyttar in så snart äldreboendet har färdigställts.

– Våra äldreboenden ska alltid främja välbefinnandet hos såväl boende som hos anhöriga och personal. Det åstadkommer vi genom att använda oss av forskning om hur fastighetsutvecklingen optimeras för att skapa en hemtrevlig känsla. Det är glädjande att ha Drevviken som samarbetspartner då våra koncept sammanfaller väl, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

De boende på Villa Fridsbo kommer att kunna njuta av en kvalitativ tillvaro både inom- och utomhus. Den stora trädgården med stensatt uteplats och växthus kommer möjliggöra för trivsamma vistelser utomhus. I fastighetens gemensamma utrymmen kommer de boende kunna ta del av flera innovativa lösningar som bidrar till en ökad social interaktion.

– Det här är ett projekt med höga ambitioner, helt i linje med det vi vill skapa i vårt samarbete med Altura. Det blir ett lika trevligt som välplanerat boende med en inbjudande och tilltagen trädgård. Med detta fastighetsprojekt vill vi tillsammans med Altura sätta standarden för morgondagens äldreboenden, säger Mårten Reveny, representant på Drevviken.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige