Image
Fastigheten Tändstickan.
Fastigheten Tändstickan. Bild: ALM Småa Bostad

ALM Småa Bostad bygger vidare i Västervik

Bostäder ALM Småa Bostad tecknar avsiktsförklaring med Västervik kommun. Avsikten är att teckna ett markanvisningsavtal avseende Notviksplan och ett exploateringsavtal för bolagets intilliggande fastighet Tändstickan 7.
Publicerad den 30 November 2023

En gemensam detaljplan för Tändstickan 7 och Notviksplan skapar nya förutsättningar för det centrumnära området i Västerviks skärgård. Med kommunens planprogram som grund är visionen att ta vara på den naturnära upplevelsen, möjliggöra rekreation för allmänheten samt att skapa attraktiva och hållbara bostäder. Den planerade strandpromenaden ska sammankoppla området och småbåtshamnen med resten av staden.

Byggnationen ska präglas av varierande formspråk, arkitektur och volymer samt ha ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Vår ambition är att utveckla bostäder i varierande storlek och upplåtelseform; allt från små yteffektiva lägenheter för förstagångsköpare, till större bostäder för familjer och villasäljare.

– Vi ser stor potential i Västervik och ser fram emot att få utveckla Notviksplan tillsammans med kommunen. Platsen har fantastiska kvaliteter att tillvarata och tillgängliggöra för hela staden. Samtidigt hoppas vi kunna bidra till att skapa ett resurssmartare område som ger ett mervärde för alla boende, säger Mathilda Wahlberg, affärsområdeschef ALM Småa Bostad.

ALM Småa Bostad har tidigare varit aktiva i Västervik. Genom ett samarbete med Björn Ulvaeus uppfördes nybyggnationen på Slottsholmen med både bostäder och hotell. Samarbetet visade på Västerviks fina möjligheter och utvecklingen av Notviksplan bygger vidare på det arvet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Startbesked för över 500 bostäder i Biskopsgården

Bostäder Framtiden Byggutveckling väntas få positivt planbesked för över 500 nya bostäder samt ytterligare olika verksamheter i Biskopsgården.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige