Image

Alecta på väg att sälja allt i USA och England

Bolag Alecta har gett JLL i uppdrag att sälja tjänstepensionsbolagets internationella fastighetsinnehav.
Publicerad den 12 April 2016

Totalt rör det sig om 48 fastigheter i USA och Storbritannien, cirka 325 000 kvadratmeter i USA och 147 000 kvadratmeter i Storbritannien.

- Vår internationella verksamhet har varit väldigt framgångsrik och genererat avkastning över genomsnittet men den har inte riktigt passat in strategiskt. Den starka efterfrågan som finns för fastigheter globalt ger oss en bra möjlighet att ta ytterligare ett steg mot vår vision som är att bli den mest effektiva pensionsfonden i världen, säger Per Frennberg CIO på Alecta.

Förra året sålde Alecta sitt franska fastighetsinnehav.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY