Image
Jenny Lindholm.
Jenny Lindholm. Bild: Alecta Fastigheter

Alecta Fastigheter gör tung värvning

Bolag Alecta Fastigheter expanderar och rekryterar Jenny Lindholm för nyckelrollen som Chief Investment Officer.
Publicerad den 31 Augusti 2021

Alecta Fastigheter har siktet inställt på att dubblera sitt nuvarande fastighetsbestånd värderat till 45 miljarder kronor under de närmaste åren. Jenny Lindholm som nu tillträder tjänsten som CIO kommer spela en ytterst viktig roll i expansionsplanen.
– Målet att dubblera vårt innehav är en ambitiös satsning som ska skapa en trygg och bra avkastning för Alectas pensionssparare. Vår chef för investeringar kommer att spela en central roll i denna långsiktiga, hållbara och strategiska tillväxt. Med Jenny Lindholm får vi en mycket erfaren person vid rodret för vår expansionsresa, med mångårig erfarenhet inom fastighetsbranschen. Vi är mycket glada att välkomna henne till oss , säger Lena Boberg, vd på Alecta Fastigheter.

I rollen som CIO ansvarar Jenny Lindholm för transaktioner och analys, inledningsvis i Sverige men på sikt även i övriga Norden. I linje med expansionsplanen ligger fokus primärt på förvärv av fastigheter.
– Att vara med och bygga ett modernt fastighetsbolag från grunden är i mina ögon lika mycket en utmaning som en möjlighet. Alecta Fastigheter har redan en intressant, diversifierad portfölj och jag ser fram emot att förstärka den ytterligare med framtidssäkrade tillskott i såväl etablerade som snabbväxande områden, kommenterar Jenny Lindholm, tillträdande CIO på Alecta Fastigheter.

Jenny Lindholm som tidigare arbetat i ledande roller hos fastighetsaktörer som Catella, Niam, Hemfosa och Nyfosa kommer allra närmast från tyska Allianz Real Estate där hon agerat Director Nordics med ansvar för investeringar och strategiska tillgångar. Hon kommer att ingå i ledningsgruppen och tillträder tjänsten som CIO på Alecta Fastigheter i oktober.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige