Image
Framsidan av Alecta-ägda handelsplatsen Asecs i Jönköping.
Framsidan av Alecta-ägda handelsplatsen Asecs i Jönköping. Bild: Alecta Fastigheter

Alecta Fastigheter firar Asecs och fortsätter utveckla handelsplatsen

Bolag Den 2 april firar Asecs i Jönköping 35 år. Detta uppmärksammas av Alecta Fastigheter som de senaste åren har vidareutvecklat cirka 50 000 kvadratmeter i Asecs köpcentrum och även tillfört cirka 12 000 kvadratmeter ny handelsyta. Det gör handelsområdet som Alecta Fastigheter äger till ett av Sveriges största med totalt cirka 70 000 kvadratmeter. Samtidigt blickar Alecta Fastigheter framåt och vill se en fortsatt utveckling av området.
Publicerad den 31 Mars 2022

Det har gått 35 år sedan Asecs i Jönköping slog upp portarna, vilket firas i helgen med minnesutställningen Memory Lane. Jubileet sammanfaller med att Alecta Fastigheter i år slutfört den om- och utbyggnad som påbörjades 2016. Asecs har sedan dess vuxit med cirka 12 000 kvadratmeter. Den totala ytan i köpcentret, som även byggts om i sin helhet, uppgår nu till cirka 50 000 kvadratmeter och rymmer cirka 120 butiker och bland annat två restaurangtorg.
– Asecs är ett köpcentrum vi är väldigt stolta över och det känns fantastiskt att få vara med och utveckla denna plats som så många människor uppskattar och tycker om att besöka, säger Anders Pettersson, affärsområdeschef Handel, Alecta Fastigheter.

Alecta Fastigheter ser samtidigt att Asecs har potential att växa ytterligare. Under 2020 och 2021 har bolaget fått in 23 nya hyresgäster. Däribland JLindeberg, Granit, Junkyard, Butterick’s och Holy Greens med flera. Nu pågår ett arbete för att se hur handelsplatsen kan utvecklas och eventuellt expandera vidare, i linje med Alecta Fastigheters ambition att investera långsiktigt i attraktiva tillväxtområden.
– Asecs befinner sig i en positiv spiral och vi ser goda möjligheter att utveckla området vidare. Till exempel är vi nyfikna på de delar av de gamla regementsbyggnaderna som Alecta Fastigheter äger och ser fram emot en dialog med staden och andra intressenter om framtiden. Vårt mål är att Asecs som handelsplats inom kort ska vara topp fem i Sverige, avslutar Anders Pettersson.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteförvärvet – så vill Folksamgruppen fortsätta växa sin fastighetsportfölj

Bolag En av årets största affärer är ett faktum när Folksamgruppen, genom KPA Pension, köper Vasahuset i centrala Stockholm för tre miljarder kronor. Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksamgruppen, berättar för Fastighetssverige om affären, bolagets fastighetsstrategi och var man letar efter nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige