Image

Akka går in i nya kommuner

Transaktioner Akka Egendom har under mars månad tillträtt tre fastighetsbestånd i tre separata affärer. Fastigheterna är belägna i Surahammar, Bromölla och Lindesberg och omfattar totalt 669 lägenheter och ett antal lokaler med en totalarea om 55 733 kvadratmeter.
Publicerad den 31 Mars 2017

Säljare är AB Hammartornet, Carlco AB och Egeryds Fastigheter. Säljrådgivare till Egeryds Fastigheter i Lindesbergtransaktionen har varit PWC och säljarens juridiska ombud har varit Lindahl Örebro. Säljrådgivare till AB Hammartornet i Surahammartransaktionen var Swedbank Kommersiella Fastigheter. Akka Egendoms juridiska ombud i samtliga förvärv har varit Kilpatrick Townsend & Stockton.

– Vi är glada över att kunna välkomna alla våra nya hyresgäster till Akka. Samtliga kommuner passar utmärkt i vår affärsidé. En stor del av kommunernas befolkning pendlar till de närliggande regionstäderna Västerås, Kristianstad och Örebro och vi ser en stor potential i både de kommuner vi förvärvar samt i de regionstäder som ligger på pendlingsavstånd säger Henrik Jussi-Pekka, vd för Möller & Partners och Akka.

- Detta är Akkas första förvärv i kommunerna och bestånden skapar en utmärkt plattform för oss att växa i kommunerna och regionerna. Nu startar arbetet att effektivisera och komplettera förvaltningsenheterna ytterligare genom tilläggsförvärv, fortsätter han.

Efter köpen uppgår Akkas bestånd till cirka 1 800 lägenheter och bolaget har sedan dess grundande genomfört tio förvärv. Möller & Partners sköter den löpande förvaltningen av bolaget.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige