Image
Roger Akelius skänker stora pengar till Ukraina.
Roger Akelius skänker stora pengar till Ukraina. Bild: Nicklas Tollesson

Akelius rekordinsamling – över miljarden till Ukraina

Bolag På fredagen passerade Unicef och UNHCR en halv miljard i insamlade pengar till Ukraina i mars. Akelius Foundation dubblar de insamlade pengarna i mars, vilket innebär att det sammanlagt blir mer än en miljard kronor till Ukraina – och månaden är inte slut än.
Publicerad den 25 Mars 2022

Roger Akelius kommenterar för Fastighetssverige.
– I dag får vi ett svenskt rekord, troligen även Europa-rekord. Insamlingen fortsätter till sista mars, vilket sannolikt ger ytterligare hundra miljoner.
– Flera tusen barn, gravida, sjuka och pensionärer misshandlas till döds. Bostäder sprängs till trasiga betongskal. Ett ofattbart lidande med tung gråt inombords. Flyktingfamiljer kanske aldrig mer får se barnens pappa.
– Jag är en känslig person. Jag känner svart sorg med sugande mage och insjunken bröstkorg. Men insamlingen är som en sol som syns igenom regnmolnen. Den visar på att det finns humana människor.

Om sin egen insats säger Roger Akelius:
– En kronisk företagare hittar lösningar för att hjälpa. Dubblering är min trigger för marknadsföring. Akelius-effekten gör att givarna triggas att betala runt sextio procent extra tack vare att Akelius dubblar.

Läs mer – och ge gärna ett bidrag – till UNHCR här och Unicef här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige