Image

Akelius obligationslån övertecknat

Ekonomi/Finansiering Investerarnas intresse för Akelius obligationslån var mycket stort och trots att det utökades med 100 miljoner kronor så övertecknades det kraftigt.
Publicerad den 14 Maj 2013
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén.

Obligationslån nummer ett har en ram om totalt en miljard kronor och förfaller 2015.

Totalt har 720 miljoner kronor emitterats hittills. Obligationslånet är upptaget till handel på företagsobligationslistan vid Nasdaq OMX Stockholm.

- Emissionslikviden ska användas till lönsam uppgradering av hyresrätter till First Class. Efterfrågan på högkvalitativa hyresrätter är mycket stark, kommenterar Akelius Fastigheters vd Pål Ahlsén.

Swedbank har agerat arrangör i transaktionen och har tillsammans med Danske Bank varit finansiella rådgivare till bolaget i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige