Image

Akelius köper i Stockholm och Halmstad

Transaktioner Akelius Fastigheter köper i två separata affärer sammanlagt drygt 300 lägenheter i Stockholm och Halmstad.
Publicerad den 20 December 2010

I Högdalen, Stockholm har Akelius köpt en bostadsfastighet med 121 lägenheter av Estancia Fastigheter. Fastighetens totala uthyrningsbara area uppgår till 7 375 kvadratmeter bostadsarea.

- Vi är väldigt nöjda med förvärvet. Detta är vår första fastighet i Högdalen och vi ser området som en ny spännande marknad med stor utvecklingspotential. Förvärvet är också ett steg i vår strävan att stärka vårt fastighetsbestånd i Storstockholm, säger Leiv Synnes, affärsutvecklingschef på Akelius Fastigheter AB.

I centrala Halmstad har Akelius köpt fem bostadsfastigheter av Cityfastigheter i Halmstad. Fastigheternas totala uthyrningsbara area uppgår till 16 041 kvadratmeter varav 12 450 kvadratmeter är bostadsarea.

- Vi är mycket nöjda med förvärvet. Vi finns redan i Halmstad och ser affären som en långsiktig investering i ett område med stor tillväxtpotential. Fastigheterna utgör en väl sammanhållen förvaltningsenhet i A-läge i centrala Halmstad och genom det här förvärvet stärker vi vår ställning på fastighetsmarknaden i Halmstad, säger Leiv Synnes.

Pangea Property Partners har varit rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige