Image
Kvarteret Atlas, Barkarbystaden.
Kvarteret Atlas, Barkarbystaden. Bild: Dinell Johansson

Åke Sundvall och Obos samarbetar i Barkarbystaden

Bygg/Arkitektur Åke Sundvall och Obos har inlett ett projektsamarbete kring försäljning och byggnation av bostadsrätter i Barkarbystaden, Järfälla kommun. Kvarteret har en central placering vid den nya tunnelbanans uppgång mot Sveatorget, byggstart sker i slutet av 2021 och första inflytt 2024.
Publicerad den 23 November 2021

Samarbetet omfattar 160 bostadsrätter i kvarter Atlas, lägenheter om 1-5 rum och kök samt ett mindre antal stadsradhus. Atlas rymmer även hyresrättslägenheter, co-working, affärer, restauranger och en Hemköpbutik. De kommersiella delarna och hyresrätterna kommer fortsatt att ägas och förvaltas av Åke Sundvall.

Kvarteret har ritats av Dinell Johansson och noga planerats för att skapa ett naturligt nav som erbjuder allt för en modern livsstil. Kvarteret kommer att Svanenmärkas och för de boende kommer en grönskande och rofylld innergård finnas som kontrast till det pulserande stadslivet som omger kvarteret.

– Vi har alltid gillat att samarbeta med partners som delar våra långsiktigt hållbara värderingar, en strategi som öppnar upp för att skapa fler omtycka områden och utveckla oss som företag. Vi tycker att Obos är en spännande organisation på många sätt, inte minst för att de är medlemsägda. Vi delar dessutom värdegrund, driv och ambition om att skapa vackra och omtycka områden där människor ska trivas, säger Martin Sundvall, vd Åke Sundvall AB.

– Samarbetet med Åke Sundvall passar Obos väldigt väl. Vi vill båda bidra till en hållbar utveckling genom att skapa möjlighet för fler människor att bosätta sig i en mycket attraktiv del av Järfälla. Kvarteret Atlas ger oss möjlighet att kunna möta flera olika kundsegment och målgrupper och samtidigt uppfylla våra medlemmars bostadsdrömmar, säger Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem.

Ett antal lägenheter i Atlas kommer att erbjudas genom Obos Deläga, vilket är en alternativ boköpsmodell. Det möjliggör för köparen att äga en andel och Obos äger resterande andel, för vilken man betalar en månatlig samäganderättsavgift. På så vis har fler möjlighet att köpa en bostadsrätt, eftersom både lån och krav på kontantinsats blir lägre. Genom Obos Deläga kan den boende successivt öka sitt ägande, med målet att inom tio år äga hundra procent.

– Vi ser fram emot att sälja en del av lägenheterna genom vår unika boköpsmodell Obos Deläga. Därigenom sänker vi trösklarna och möjliggör för fler att komma in i det ägda boendet, säger Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem.

Byggstart av Atlas planeras till slutet av 2021 och preliminär inflytt beräknas till 2024. Säljstart av bostadsrätterna sker längre fram, men redan nu går det att anmäla intresse.

TM & Partners har bistått Obos med juridisk rådgivning i processen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige