Image
Heba och Åke Sundvall bygger bostadsrätter i Vårbergstoppen.
Heba och Åke Sundvall bygger bostadsrätter i Vårbergstoppen. Bild: Heba

Åke Sundvall och Heba bygger i Vårberg

Bygg/Arkitektur Åke Sundvall och Heba har tecknat avtal som omfattar ett samägt bolag med avsikt att uppföra bostadsrätter i Vårbergstoppen.
Publicerad den 19 Oktober 2020

Projektet är ett storgårdskvarter med en naturlig allmän naturkulle i mitten samt lummiga bostadsgårdar närmast husen.

– Att vårt samarbete med Åke Sundvall fortsätter med detta tredje gemensamma projekt på relativt kort tid är en utveckling vi värdesätter stort. Med gemensamma krafter kan vi tillföra bostäder som är hållbara och skapar trygghet för människor, säger Patrik Emanuelsson, vd på Heba Fastighets AB.

Projektet är uppdelat på två fastigheter, Viggholmen 1 och Loholmen 1. Totalt omfattar projektet cirka 300 lägenheter i varierande storlek från 1-4 rum och kök med ett underliggande garage om totalt cirka 22 500 BTA. Kvarteret ansluter till Vårbergstoppens park där Stockholms Stad just nu genomför en stor upprustning i syfte att skapa en stadspark med något för alla.

– Det känns väldigt utvecklande att fortsätta vårt samarbete med Heba även med dessa bostäder i Vårberg. Genom detta samarbete tillför vi Stockholm hållbara bostäder som utmärker sig, samspelar med naturen och får människor att må bra, säger Martin Sundvall, vd på Åke Sundvall Byggnads AB.
Projektet har tagits fram tillsammans med OWC arkitekter och har bearbetats noga för att skapa de bostäder som tillför staden mest värde ur flera olika perspektiv. Prisvärdhet, miljömässig hållbarhet och social hållbarhet är några av de aspekter vi noggrant analyserat. Bostäderna kommer att Svanenmärkas. Planerad byggstart är till sista kvartalet 2020, byggtiden är preliminärt två år.

Genom avtalet äger parterna 50 procent vardera av projektet. Heba kommer att finansiera projektets markförvärv om cirka 83 miljoner kronor. Projektets totala omfattning är cirka 600 miljoner kronor.

Avtalet är tecknat mellan dotterbolaget Heba Fastighetsutveckling AB och ÅSF3 AB. Dialog om fler framtida projektsamarbeten med olika upplåtelseformer förs kontinuerligt mellan parterna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige