Image
Åke Sundvall får markanvisning i Norra Djurgårdsstaden.
Åke Sundvall får markanvisning i Norra Djurgårdsstaden. Bild: Åke Sundvall

Åke Sundvall får markanvisning i Norra Djurgårdsstaden

Bygg/Arkitektur I Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden har Åke Sundvall fått en markanvisning att bygga cirka 120 hyresrätter samt en förskola med fyra avdelningar.
Publicerad den 6 Mars 2019

I Tjärkajen som är en del av planområdet Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden ska Åke Sundvall uppföra cirka 120 hyresrätter. Utöver detta kommer vi även att bygga en förskola med plats för fyra avdelningar.

Etappen ligger utmed Husarviken och Värtan och gränsar till Gasverket som blir ett nav för kultur och upplevelser men också stadsdelsservice. På andra sidan Husarviken ligger nationalstads-parken med sina stora grönområden. Åke Sundvalls kvarter kommer att ligga nära angränsande till den så kallade "Vattenarenan".

– Vi ser fram emot att ännu en gång få vara med att utveckla denna fina dynamiska stadsdel. Nu tar det spännande arbetet vid med gestaltning samt ekologisk- och social hållbarhet, säger Martin Sundvall, vd på Åke Sundvall Byggnads AB.

Inom Kolkajen planeras för cirka 1 500 nya bostäder varav 40 är flytande studentlägenheter, 2 förskolor och cirka 11 000 kvadratmeter kommersiella ytor, samt parker, torg, kajer och en vattenarena. Här möter Gasverket vattnet. De gamla byggnaderna och den gamla kollossningskajen bevaras. En ny ö möjliggör attraktiva södervända kajer med möjlighet till bad och fler lägenheter i vattennära läge. Planens många offentliga miljöer med olika karaktär blir goda mötesplatser, som kan locka en bred grupp boende och besökare närmast Värtans vatten.

I området planeras för utomhusbad, båthamnar, parkområden, restauranger och caféer. Det kommer göra området till en spännande och vacker plats för alla stockholmare att umgås och vistas på. Utbyggnaden i vattnet skapar också kanaler och en inre vattenbassäng som lämpar sig för olika aktiviteter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige