Image

Åke Sundvall bygger om

Bolag Åke Sundvall AB har beslutat att slå samman sina två dotterbolag Åke Sundvall Byggnads AB och Åke Sundvall Projekt AB till ett gemensamt bolag under namnet Åke Sundvall Byggnads AB. Genom sammanslagningen tas tydligare ställning till att Åke Sundvall Byggnads AB vill stärka sin position på marknaden som ett etablerat byggföretag som både utvecklar och bygger.
Publicerad den 9 December 2015

De senaste åren har Åke Sundvall vuxit med många nya utvecklingsprojekt, externa entreprenaduppdrag och nu senast i raden ett avtal med Uppsala Kommun om att bygga 500 hyresrätter med start 2017.

Sammanslagningen är en tydlig signal till marknaden att Åke Sundvall Byggnads AB stärker sin position som ett byggföretag som både bygger och utvecklar. Genom att konsolidera de två bolagen frigörs tid som kan läggas på att erbjuda marknaden, staden och alla enskilda individer det vi siktar på; stadens mest omtyckta områden.

– Nu är vi alla en del av ett större och konkurrenskraftigare byggföretag, vilket vi tror är roligt inte bara för alla medarbetare vi har i dag, utan också lockande för de som är intresserade av att byta till något nytt” säger Stefan Martinsson, blivande vice vd och affärsområdeschef Entreprenad.

– Denna sammanslagning är en naturlig följd av hur vi arbetat de senaste åren. Vårt fokus på bostadsutveckling, arkitektur och kvalitet har gjort att vi vuxit snabbt och behovet att konsolidera för att skapa ett effektivare samarbete blir än viktigare nu, säger Johan Lins, blivande vice vd och affärsområdeschef Projektutveckling.

– Detta ger oss en helintegrerad process genom projektinitiering, projektering och byggnation till eftermarknad i samma bolag vilket underlättar för såväl finansieringsplanering som lönsamhetsuppföljning och ett effektivt samarbete, säger Martin Sundvall, blivande vd i Åke Sundvall Byggnads AB.

Den nya organisationen träder i kraft 1 januari 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige